Дестинации

Предлагаме на Вашето внимание дестинацията за вашата ветроходна ваканция:


Неа Мармарис
Неос Мармарас е най-известният и втори по големина курорт на Ситония. Намира се на югозападното крайбрежие на ръкава, между Никити и древното селище Торони, на 118 км от Солун. Основано е през 1922 г. от бежанци от Мармарас, Мала Азия. Постоянните му жители към момента наброяват почти 3000, но с туристите през лятото достига до 20 000.
Градът е построен амфитеатрално на три хълма, които са част от планинското възвишение Драгонделис, обрасло с борови дървета и високо 811 м (най-високата точка на Ситония). Част от града е разположена на скалист нос в морето и дава усещането за остров.Това е мястото за хора, които искат да комбинират оживения нощен живот с разходки сред природата и ненаселени плажове. Курортът предлага разнообразни хотели и стаи под наем, заведения, барове и магазини.
Можете да наемете кола, колело или лодка, да вземате уроци по гмуркане или просто да се излежавате на плажа. Съвсем наблизо може да се види старото селище Партенонас, със запазени от минали времена къщи. На изток от Неос Мармарас се намира най-големият хотелски комплекс на Балканите - Порто Карас.
Неос Мармарас има два плажа, източен и западен, многократно награждавани със „Син Флаг”. В курорта има пристанище, от което можете да отидете с корабче на екскурзия до другите ръкави. Това е и мястото за почивка на екскурзионните кораби, тръгващи от Касандра.От Неос Мармарас се вижда ненаселеният остров Келифос, който често ще чуете да наричат Turtle’s Island.Не оставайте с впечатлението, че там ще видите костенурки - просто формата на острова наподобява костенурка.
Маршрутът на почти всички екскурзии до Касандра включва и скалистия Келифос, където туристите могат да го разгледат от корабчето или да се гмурнат в морето за кратко.