Маршрути

Почивка на яхта в Гърция за една седмица - Споради

Тази ваканция Ви позволява да посетите очарователните Спорадски острови, както и част от полуостров Халкидики и да ги видите по един невероятен и различен начин през призмата на морската шир и яркото слънце. Маршрутът е изключително лек и приятен и е много подходящ за хора, които никога не са плавали, но носят морския дух в себе си.

За по- приятното ви и пълноценно прекарване на яхтената ваканция ви прадлагаме да пристигнете в Неа Мармара в следобеда преди отплаването, за да си отпочинете от пътуването си до Гърция и да заредите яхтата с нужните провизии.Ако решите да се възползвате от този наш съвет тази нощувка на яхтата няма да се таксува.

Ден първи

Неа мармара

Приключението ни започва от Неа Мармара-малко пристанище в западната част на полуостров Ситония-Халкидики,което разполага с удобен паркинг за Вашия автомобил.Плаването от 58 морски мили продължава около 8 часа и около 16 часа яхтата ще бъде в уютното пристанище Скопелос.

Скопелос

Скопелос е най-зеленият остров в Егейско море. Тук е сниман и филмът Мама мия. Освен със зеленината, острова пленява и с живописните си плажове. На остров Скопелос има над 360 църкви, от които 123 се намират в едноименния град.

 Ден втори

Кира Панагия

На втория ден отплаваме в посока Кира Панагия, безлюден остров с прекрасни заливи и отлични условия за шнорхелинг. Островът принадлежи на манстира Великата Лавра и неговия бряг се смята за един от най-живописните в северната част на Егейско море. Нощувката е на котва в един от многото живописни заливи.

Ден трети

Алонисос

На третия ден се отправяме към остров Алонисос и малкото, но много красиво пристанище Патитири, където къщите са разположени амфитеатрално по скалите. Островът е гъсто залесен с борове, които живописно са надвиснали над морето. В миналото се е славил с виното си, но за съжаление лозовите масиви са унищожени от болести през 50те години на ХХв.

Предлагаме Ви да се насладите виртуално на пътешествието с помощтта на прозореца вдясно.
А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.

Вижте Споради- 1 седмица на по-голяма карта
.

Ден четвърти

Панормос

На четвъртия ден се отправяме към Панормос, „естествено пристанище” на западния бряг на Скопелос. Заливчето е невероятно красиво с тюркоазения цвят на водата и завета, който осигуряват възвишенията наоколо. Плажът е известен и посещаван и предлага водни спортове, крайбревни таверни, кафенета и магазинчета.

Ден пети и шести

Скиатос

На петия ден пристигаме в Скиатос. Градът се е разрастнал през последните години и към момента представлява една умалена версия на световно известния Миконос. Десетките барове и дискотеки предлагат забавления до зори. Природата на острова също не е за пренебрегване- Планинският му релеф е покрит с гори – иглолистна растителност, палми и маслинови дръвчета. Тук се намира и "най-красивият плаж в Егейско море"- Кукунариас. Шести ден – обиколка на остров Скиатос .

 Ден седми

Порто Куфо

Седми ден обратно към Халкидики и  нощувка в Порто Куфо- малко рибарско селище на ръкава Ситония. Девствената природа около селището ще Ви смае с красотата си. Тук се намира и най-голямото "естествено пристанище" в Гърция, което е било използвано като база от турските пирати, както и от немските подводници по време на Втората световна война.

*По време на преходите има възможност за риболов чрез тролинг и твърде голяма вероятност за улов на риба тон или друга едра риба.

*Всеки един от маршрутите е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от капитана, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.